De provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de tweede keer een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen plaatsen is een duurzame keuze die bijdraagt aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. Zonnepanelen zijn ook een interessante investering, die meer opbrengt dan je spaargeld op de bank. Door samen naar de markt te stappen, krijgen we een scherpere prijs voor de aankoop en de plaatsing van zonnepanelen.


Hoe werkt de groepsaankoop?

  1. Inschrijven: je kunt vanaf 31 maart tot en met 9 mei gratis en vrijblijvend inschrijven.
  2. Veiling: op 10 mei vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.
  3. Persoonlijk voorstel op maat: vanaf 29 mei ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens met een indicatie van jouw rendement.
  4. Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel voor 30 juni.
  5. Installatie: Je gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie van je dak, zal jouw zonnepanelensysteem geĆÆnstalleerd worden. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor 1 februari 2018.


Wie kan deelnemen

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.


Waarom kiezen voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie?

Je krijgt een scherpe prijs en bespaart op je energierekening doordat we in groep aankopen.

  • Je krijgt heldere, objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie.
  • Je draagt bij aan een beter milieu.

We zorgen voor kwaliteit en controle van zonnepanelen en leveranciers.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be.