Deze actie is helaas afgelopen. Om op de hoogte te blijven van nieuwe groepsaankopen, kan je je inschrijven via dit formulier.

De werkgroep heeft op 15 november beslist om de saneringswerkzaamheden ikv de tankslag van Interwaas toe te wijzen aan de firma Smet Jet NV.

Schrijf je onderaan deze website vrijblijvend in voor de tankslag om de prijzen en voorwaarden te kennen!

Collectieve sanering stookolietanks of tankslag

Verwarm je momenteel op stookolie, maar ben je van plan om over te schakelen op een andere warmtebron? Of ben je al veranderd van warmtebron, maar is je stookolietank nog niet gesaneerd? Dan is de tankslag van Interwaas iets voor jou! Interwaas organiseert namelijk dit najaar een collectieve prijsvraag of samenaankoop voor de sanering van zowel bovengrondse als ondergrondse tanks. Door in groep aan te kopen willen we de prijs drukken.

Benieuwd hoeveel je kan besparen door over te stappen van stookolie naar aardgas bereken dan je winst op de website van Eandis.

Waarom saneren?

Als je overstapt op een andere verwarmingsbron en dus je stookolietank buiten gebruik stelt, ben je verplicht om je oude stookolietank te laten saneren. Doe je dit niet, dan zijn hieraan milieurisico’s verbonden.tankslag
Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild raken door stookolieresten. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de eigenaar, want een bodemsanering is duurder dan een tanksanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct gesaneerd werd.

Op de website van de Vlaamse Overheid vind je meer informatie over de saneringsverplichting.

Heb je een bovengrondse tank? dan kan deze gereinigd, opgehaald en afgevoerd worden. Zit de tank onder de grond? Dan dient ze te worden gereinigd en uitgegraven, tenzij dit laatste technisch onmogelijk is (bv. omwille van stabiliteitsproblemen). In dat geval wordt de tank opgevuld met schuim.

Stap je over op aardgas, dan dien je ook een nieuwe condensatieketel aan te kopen. Hiervoor kan je deelnemen aan onze samenaankoop condensatieketels.

 


Inschrijven

Inschrijven kan via deze website of bij de milieudienst van je gemeente. Het is volledig vrijblijvend.
Na inschrijving zal je van ons informatie krijgen mbt de prijs en voorwaarden die Smet Jet NV aanbiedt ikv de tankslag van Interwaas. We sturen ook nog een invulformulier door waarop gegevens mbt jouw bovengrondse of ondergrondse tank worden gevraagd. Zodra je dit ingevuld formulier hebt terugbezorgd aan Smet Jet, nemen zij telefonisch contact met je op om een plaatsbezoek in te plannen.

Nadat je op verzenden hebt gedrukt en de gegevens werden verwerkt, zal je een mail ontvangen op het opgegeven mailadres. Als je de mail niet onmiddellijk terugvindt, kijk dan zeker ook eens in je map met ongewenste mails.

Voor meer informatie of vragen: frauke.vangoethem@interwaas.be of 03 780 52 07

Interwaas_logo_baseLogo_OVL_BL_3Q